Eerdere reizen

Naar beneden gaand zie je onder de foto’s van Nieuw Zeeland achtereenvolgens ook nog onze verre reizen naar Egypte in 2009-2010, China in 2010, Antarctica in 2010 (met de Falklands en South Georgia), Kaapverdië in 2011, Sri Lanka in 2011, Spitsbergen in 2011 en Zanzibar in 2013.

NIEUW ZEELAND 2009 

Hier huurden we een auto en konden zo het Noorder- en het Zuidereiland bezoeken. Zo kwamen we echt ‘aan het einde van de wereld’!

Klik hieronder op de eerste foto om die te vergroten, daarna bekijk je ze het makkelijkst via de pijltjes op je toetsenbord of door met je vinger op de rechterhelft van de foto te tikken op een aanraakscherm voor de volgende foto (en op de linkerkant van de foto voor een foto terug).

 

EGYPTE 2009-2010

De Rode Zee? Dat is voor mij eerst snorkelen, dan duiken, ook in de Blue Hole en in twee Onder-Water-Natuurparken: de Canyon bij Nabeq en in Ras Abu Galum (op een kameel daarheen!) En voor Corry was het geitenstadje Dahab een prachtig ‘thuis’, waar ze volop kon genieten van de zon en de rust! De ondertitelde foto’s hieronder zijn het bewijs.

 

CHINA 2010

Deze reis maakte ik met onze oudste zoon Rob, en dit was een groepsreis, maar wel met een kleine groep leuke mensen. Normaal regelen we alles graag helemaal zelf, maar dit bleek toch een goede keus: omdat alles vantevoren geregeld was hoefden we zelf geen vervoermiddelen en accomodatie meer te zoeken en konden we erg veel ondernemen en in weinig tijd heel veel zien: in 10 dagen reisden we niet alleen heen en terug naar Beijing (Peking), maar ook nog naar Hangzhou, Shanghai en Xi’an!

The Falklands, South Georgia – ANTARCTICA 2010

Deze reis was ik ‘single’: Corry wordt snel zeeziek en de Drake Passage is berucht, dus zij bleef liever thuis… Maar het werd toch echt een onvergetelijke reis!

KAAPVERDIË 2011

We bezochten drie eilanden: Sal, Sāo Vicente en Santa Antāo. Dat was genieten in een tropische omgeving waar ik mooi kon duiken, en waar we samen rust vonden, de bergen in gingen en konden kijken naar vissers…